Broodnodig voor een modern advocatenkantoor: een contractgenerator

De Modellengenerator zorgt ervoor dat u als advocaat in ca. 15 minuten een foutloos juridisch document van topkwaliteit opstelt. Dit gebeurt aan de hand van geautomatiseerde, slimme vragenlijsten die u door de overeenkomsten heen loodsen. In dit artikel ga ik in op de redenen waarom een contractgenerator voor een modern advocatenkantoor broodnodig is.

Gouden tip voor accountants: automatiseer deze drie overeenkomsten en verbeter uw concurrentiepositie

Als accountant bent u verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van diverse overeenkomsten voor uw klanten. 90% van deze werkzaamheden is standaard en kan met de technologie van nu eenvoudig worden geautomatiseerd. Hierdoor houdt u meer tijd over voor advisering bij complexere vraagstukken.

Als makelaarskantoor je Wwft verplichting makkelijker nakomen? Je doet het zo.

De Wwft heeft ook zijn intrede in de makelaardij gedaan. In eerste instantie lag de nadruk, naast de financiële sector, op notarissen, waarna onder andere de advocatuur volgde. Regelmatig werd een notarieel of juridische professional van zijn of haar bed gelicht, vanwege een vermeende nalating van de meldingsplicht. Langzaam sijpelen de Wwft controles ook de makelaardij binnen. Zodra u bijvoorbeeld als verhuurmakelaar te maken hebt met een huurovereenkomst van meer dan tienduizend euro per maand, bent u verplicht een Wwft cliëntenonderzoek te doen. Hoe u het uzelf makkelijker kan maken, vertellen we hieronder.

Nieuwjaarsnieuwtje: koppeling Modellengenerator met iFlow

Bent u incasso specialist, trek dan gerust even twee minuten uit voor deze scoop. Door de integratie van de Modellengenerator met incasso software iFlow wordt het pas echt interessant om een volledig geautomatiseerde dagvaarding op te stellen. Niels van Rooij (iFlow) en Roeland de Groot (de Modellengenerator) knopen een boeiend gesprek aan over deze integratie, waarbij een besparing van zeker 45 minuten per dagvaarding reëel blijkt te zijn.

Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan

Mensen houden niet van verandering. Dat is, naar mijn mening, de reden waarom kantoren vaak vasthouden aan de bestaande werkwijze om overeenkomsten op te stellen. Dat betekent Word sjablonen, maar ook stukken tekst die in de loop der tijd door het kantoor zijn verzameld. Tekstblokken die medewerkers, aan de hand van kopieer- en plakwerk, opnieuw blijven gebruiken. Kantoren willen graag vasthouden aan het bekende, ook als een nieuwe werkwijze hen meer gemak en tijdwinst oplevert. Zodra verandering om de hoek komt kijken, lijken kwaliteit en efficiency minder belangrijk.

Voor 1 augustus alle nieuwe arbeidsrechtelijke wijzigingen in uw modellen verwerken? Niet nodig!

Per 1 augustus 2022 staan er diverse wetswijzigingen in het arbeidsrecht op stapel. Het interpreteren van deze wijzigingen en het doorvoeren daarvan binnen uw overeenkomsten en modellen kosten tijd en energie. Niet als u met de Modellengenerator werkt. Dan wordt al het werk voor u gedaan.